SilviaIk ben Silvia Homan, 44 jaar, getrouwd en moeder van 3 kinderen (twee zonen van 17 en 15 jaar oud en een dochter van 13 jaar oud).

Sinds januari 2016 ben ik aan het werk in mijn eigen praktijk. Ik ben aangesloten bij de Landelijke Beroepsvereniging van Remedial Teachers (LBRT) en werk volgens de richtlijnen die de vereniging adviseert. In het eerste half jaar van 2016 verwacht ik de registratie bij de LBRT af te ronden.

Hierbij werk ik al gedurende twintig jaar in het basisonderwijs. Daarin heb ik diverse taken vervuld: die van groepsleerkracht, adjunct directeur, bouwcoördinator en management-teamlid, remedial teacher en talentbegeleider.

Steeds meer kreeg ik oog voor de individuele ontwikkeling van kinderen. Mijn hart groeide voor de kinderen die anders waren, die meer zorg nodig hadden. Dit is voor kinderen met zorg aan de onderkant (leer- en/ of gedragsproblemen) en voor kinderen met zorg aan de bovenkant (hoogbegaafde kinderen die op een of andere manier vastlopen in het basisonderwijs).

In 2014 sloot ik de studie Master SEN (Special Educational Needs), met als leerroute remedial teaching, af met een mooi diploma.

In 2015 heb ik de opleiding Talentbegeleiding bij Novilo gevolgd en met goed gevolg afgesloten.